Jdi na obsah Jdi na menu

Medvídek Ming a maska

 8. Medvídek Ming a maska

 
Mingovi sourozenci rostli jako z vody. Ming by přísahal, že ještě včera nebyli tak velicí, teď už se spokojeně pouští do bambusových větviček a výhonků stejně jako on.
Od té doby, co se narodili, trávil Ming velmi málo času se svojí kamarádkou Lin. Copak asi dělá, nezlobí se na mne? Ptal se medvídek sám sebe a rozhodl se vzít sestřičku a bratříčka na procházku.
Lin bydlí až na samém kraji rezervace, kam mnoho medvídků pand nechodí. Bojí se totiž lidí. Medvídek Ming je jediným medvídkem v celém Wolongu a snad i na světě, který je s nimi kamarád.
"Jéé, Lin, co to je?" řekl Ming místo pozdravu. Lin totiž pečlivě lepila kousky barevného papíru k sobě do Mingovi neznámého útvaru.
Tohle? To je moje maska na maškarní ples. Teda, měla být." odvětila Lin smutně a zmuchlala masku do kuličky. Zdá se, že není se svojí prací spokojená.
Maškarní ples? To musí být zábavné!" Ming projevil zájem o tento lidský zvyk. Lin už mu o něm kdysi vyprávěla, ale to byla mnohem více nadšená než dnes.
Hele a co kdybych ti pomohl?? Určitě to spolu zvládneme!"
Lin přikývla a její nálada se viditelně zlepšila. S Medvídkem Mingem si vždycky užije hodně legrace a navíc je šikovný!
Ming požádal Lin, aby přinesla nějaké papíry na náčrtky, správná maska se totiž musí nejprve promyslet.
Pohled na medvídka zápasícího s tužkou Lin dokonale vyléčil ze smutku z nepovedené masky. Zanedlouho před sebou uviděla ten nejúžasnější převlek na světě.
Ve skříni objevila staré šaty, které už dlouho nenosila. Výroba masky tedy právě mohla začít.
Když přišla domů Linina maminka a viděla kamarády, jak společně pracují, rozhodla se, že jim pomůže.
Kdysi dávno si totiž sama šila oblečení, a zbylo jí spousty krásných kousků látek.
Lin byla stále veselejší a veselejší. Teď už si mohla být jistá, že se jí ostatní děti nebudou smát, nýbrž jí obdivovat!
Konečně už bylo hotovo. Medvídek Ming byl nadšený, už jako malý se strašně rád díval na malé poletující motýlky. Mají tak krásná barevná křídla! Jeho kamarádka Lin se teď v jednoho obzvláště krásného proměnila. Nemohl se na ní vynadívat.
Lin motýlem
Já jsem tak šťastná! Děkuji ti Mingu!" řekla Lin a pohladila medvídka po hlavičce. "Přála bych si, abys šel na ples se mnou, prosím, že půjdeš?" Ming nemohl odmítnout.
Konečně přišel večer a vesnička u rezervace Wolong se zaplnila lidmi v maskách. Lampy byly ověšeny papírovými řetězy, a ve vzduchu se vznášely balónky. Takovou krásu Ming jaktěživ neviděl. Kapela na pódiu hrála staré čínské písně, při kterých se medvídkovi tajil dech. Lidé v maskách tančili, jedli a pili, a nikoho z nich nenapadlo, že je Ming skutečnou pandou. Jedna mladá slečna převlečená za princeznu jej dokonce vyzvala k tanci, a pochválila jeho dokonalý převlek!
Ming se cítil jako popelka na princově plese. Byl všemi obdivovaný, lidé se zajímali, kdo je ten neznámý mladík v pandím převleku. O půlnoci si všichni zpravidla slavnostně sundávají masky a volí se král a královna plesu. Ming by tuto volbu rád viděl, ale stejně jako popelka, s úderem půlnoci musel odejít.
Druhý den se dozvěděl, že jej chtěli lidé jmenovat králem všech masek a Lin by byla jeho královnou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář