Jdi na obsah Jdi na menu

Cesta za novým dobrodružstvím

 10. Cesta za novým dobrodružstvím

 
Sluneční paprsky zalily celou rezervaci Wolong. Konečně je léto. Lin se této doby už nemohla dočkat, lidským dětem totiž začínají prázdniny. "Jak já se těším, až nebudu muset vstávat brzy a budu si hrát celý den!" svěřila se Lin svému pandímu kamarádovi. Medvídek se na prázdniny také těšil. Doufal totiž, že bude moci trávit celé dny s Lin.
Jednoho dne přišla holčička k medvídkům brzy ráno a nevypadala zrovna šťastně.
"Copak se stalo Lin? Proč jsi smutná?" Vyptával se hned medvídek. Neměl totiž rád, když se jeho kamarádka nesměje.
Prý se budeme stěhovat..." řekla dívka tiše. V Medvídkovi hrklo. Představa, že Lin už nikdy neuvidí se mu moc nelíbila. Lin pokračovala. "Táta musí jet do Japonska pomáhat s nemocnými medvídky a máma tady nechce zůstat sama..." Ming měl už slzy na krajíčku, když tu ho napadl skvělý nápad. Za tu dobu, co se zná s Lin, se jeho život změnil. Naučil se lidskou řeč, umí číst, psát, skládat básně a také vlastní kouzelnou hůlku!
Když se rozloučil s Lin, šel se ještě na chvíli projít, aby promyslel svůj plán. Pomocí kouzelné hůlky se s Lin mohli podívat až do hor daleko od rezervace. Mohla by jej hůlka přenést také do Japonska? Medvídek si tím byl jist. Rozeběhl se domů, aby to hned vyzkoušel, ale když tam konečně došel, čekalo ho nemilé překvapení. Jeho malý bratříček si s hůlkou hrál a omylem jí zlomil. Ming se dal do pláče. Už nikdy neuvidí svojí lidskou kamarádku! Připadal si tak sám. Najednou si ale vzpomněl, že má vlastně ještě jednoho kamaráda. Dráčka, kterého sám vychoval. Dráček byl schovaný před ostatními v temné jeskyni kousek od jeho bydliště. Ming jej už dlouho nenavštívil, a tak se rozhodl, že se za ním hned vydá.
Dráčku, dráčku, kdepak jsi?" volal do temné jeskyně. Když dráčka viděl naposledy, byl tak malý, že by jej v té tmě ani nenašel. Jak byl překvapený, když jej přivítal tvor dvakrát tak větší než je on sám!
Ming s drakem
Jé, dráčku, ty jsi ale veliký!" vypískl medvídek. Dráček roztáhl svá velká červená křídla, aby se Mingovi předvedl v plné kráse. Sice neuměl mluvit, ale s medvídkem si rozuměli. Ming se mu svěřil se svým trápením a slíbil, že jej bude navštěvovat častěji. Dráček měl Minga moc rád. Byl to on, kdo jej zachránil v horách, když se jako vajíčko ztratil své mamince. Chtěl proto svému kamarádovi udělat radost, a tak mu nabídl, že si může vylézt na jeho záda a vydat se s ním na okružní let. Ming chtěl vždycky umět lítat. Záviděl všem tvorům s křídly, jak se lehce vznášejí ve vzduchu. Není nic lepšího než moci lítat, řekl si medvídek a nasedl na dráčka. Když dosedli na zem, napadlo ho, že by mohl dráčka poprosit, aby jej odnesl až do Japonska, aby mohl navštívit svojí kamarádku Lin, která je již na cestě. Celý šťastný přiběhl domů a obejmul svého malého brášku, kterému před tím hrozně vynadal. Maminka je s radostí pozorovala. V tu chvíli si Ming uvědomil, že nemůže jen tak zmizet, aniž by mamince nic neřekl. Tato cesta bude dlouhá, rozhodně se nevrátí do večera. Přitulil se k ní a řekl jí vše. Maminka byla velice překvapená, pořád svého synka viděla jako malé medvídě, které se nemotorně snaží vylézt na strom. Jak rychle vyrostl! Nebyla moc ráda, že jej nějakou dobu neuvidí, ale věděla, že se určitě vrátí, proto jej políbila a dovolila mu odletět.
Už brzy, už brzy se zase uvidí se svojí kamarádkou Lin a co víc, určitě v Japonsku pozná spousty nových kamarádů!
Brzy ráno nasedl na dráčkova křídla a vydal se na několikadenní náročnou cestu. Jeho rodná Čína se mu z dálky zdála tak malinká!
Konečně už pod sebou viděl 4 japonské ostrovy. Dráček přidal na rychlosti, moc se těšil, až spatří své kamarády zase šťastné. "Támhle! Támhle to musí být!" vykřikl Ming! Zahlédl totiž bíločerné kožíšky medvídků pand. Přistáli uprostřed bambusového lesa, kde se nacházela veliká jeskyně, ideální pro Mingova dráčka. Medvídek z draka seskočil a vydal se hledat svojí kamarádku. Cestou potkal pár medvídků pand, které si jej zvědavě prohlížely. V dálce byla již vidět lidská obydlí. Našel to!
Rozeběhl se jak nejrychleji mohl a u jednoho z domů uviděl sklíčenou holčičku sedící na kameni. " Lin! Lin!" křičel medvídek z plných plic. Dívka zvedla hlavu a nevěřila vlastním očím. Její nejmilejší medvídek panda je tady! Kamarádi se objali a Ming Lin začal vyprávět o své dlouhé cestě. Oba byli moc šťastní, a už se nemohli dočkat, až spolu zase zažijí nějaká nová dobrodružství. Nad japonskou rezervací se rozlila tma…
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář