Jdi na obsah Jdi na menu

Jak šel medvídek Ming do školy

 3. Jak šel medvídek Ming do školy

 
Letní prázdniny utekly jako voda a tak přišel čas, kdy Mingova člověčí kamarádka Lin musela jít do školy. Jelikož pandí mláďata se všechno učí od rodičů, nevěděl Ming, co to škola je, a tak se přišel jednoho krásného zářijového dne Lin zeptat.
Škola? To je takový dům, kde se lidé učí něčemu novému, víš" odpověděla Lin medvídkovi. Panda ale stále nedokázal pochopit, proč tam musí Lin chodit. Vždyť má stejně jako on rodiče, od kterých se může učit! Nechtěl ale vypadat před svou kamarádkou hloupě a tak se tvářil, že to chápe.
Jedna věc mu však stále nebyla jasná- co se ještě jeho kamarádka Lin musí naučit? Vždyť umí mluvit, jíst, hrát si, běhat a dokonce i vyrábět hračky! Lidský a pandí svět je tak rozdílný!
Lin si všimla, že medvídek není z jejího vysvětlení příliš moudrý, proto se ho rozhodla vzít příště s sebou. Když Mingovi o svém nápadu pověděla, medvídek byl velice šťastný.
Ihned běžel za maminkou a radostně vykřikoval " Mamííí, mamíí! Já zítra půjdu do školy!!"
Ming jde do školy
Maminka se jen usmála, asi si už zvykla, že je její syn úplně jiný, než všechny ostatní pandy.
 
Konečně už bylo ráno a medvídek panda vesele běhal na louce před Lininým domem. " Lin, pojď už, jdeme do školy!!"Lin rozespale vyšla ze dveří, vzala Minga za packu a konečně se vydali na cestu za novým dobrodružstvím.
Budova školy byla postavená z podivného materiálu, kterému lidé říkají cihly. Vevnitř byla spousta místností plných stolečků a židliček, na kterých sedělo plno neznámých dětí.
Počkej tady Mingu" Lin zastavila před třídou s nápisem IV.A. " Musím jít za paní učitelkou, aby věděla, že tu budeš dnes s námi" Za chvíli už byla zpět i se zvláštně oblečenou paní s vlasy svázanými do drdolu, z nějž koukaly podivné dřevěné paličky. Paní se Mingovi uklonila a vyzvala jej, aby vstoupil do třídy.
Křik dětí ve třídě najednou utichl. Děti vstaly a uklonily se své vyučující na pozdrav. " Milé děti, vaše spolužačka Lin Changová vám dnes přivedla ukázat pandu z rezervace Wolong, kde bydlí." Ming se postavil na zadní nohy a uklonil se dětem." Pandy jsou velice ohrožená zvířátka, protože jedí pouze bambus, kterého ubývá..." učitelka začala s výkladem. Jeden chlapeček hned zvedl ruku " 'Sím, 'sím, proč má panda takové velké černé oči??"Učitelka se zatvářila poněkud rozpačitě. " No...Víš, to nejsou oči, to je černá srst kolem očí..."odpověděla a doufala, že to bude jejímu žáčkovi stačit. Avšak zvídavý chlapec zvedl ruku znovu. " 'Sím, a proč má panda černou srst kolem očí??" Tento žák, Luka Long, jí vždycky dává ty nejhorší otázky. Mingovi bylo paní učitelky líto. Sám nevěděl, proč vypadá, tak jak vypadá, proto se rozhodl s chlapečkem promluvit.
Promiňte převelice, vážený chlapče, ale to nikdo neví! Příroda to tak zařídila."Panda doufal, že paní učitelce uleví, a ona bude moci pokračovat v zajímavém vyprávění o jeho druhu. Avšak paní učitelku svou plynnou lidskou řečí vyvedl z míry. Naštěstí už byl čas na hodinu kreslení, a tak se už nemusela k pandám vracet. Tedy alespoň ne ve vyprávění. Děti měly za úkol medvídka nakreslit a všechny obrázky se skutečně povedly, nejhezčí však ale měla Lin, která medvídka dobře zná.
Vyučování skončilo a medvídek s Lin se vrátili domů.
Tý jo, závidím ti, že můžeš chodit do školy! To místo je tak vzrušující" skákal panda nadšením. Lin se usmála, podobně jako předtím Mingova maminka a slíbila, že medvídka ještě někdy do školy vezme. Ve dveřích domu už stála Linina maminka, která právě dovařila oběd. Pozvala i Minga, protože měli rýži s bambusovými výhonky, které má medvídek moc rád. Odpoledne si ještě kamarádi zahráli na schovávanou, a pak se rozloučili a až do večera vyprávěli svým rodičům své zážitky ze školy.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář