Jdi na obsah Jdi na menu

Jak se medvídek Ming naučil vařit bambusovou kaši

 7.Jak se Medvídek Ming naučil vařit bambusovou kaši

 
Po dlouhé a mrazivé zimě konečně přišlo jaro.
Maminka si k sobě zavolala Minga a jeho starší sestřičku Kotoro. Ming měl strach, že mu chce hrozně vynadat, protože nesnědl celý oběd, ale jeho sestra se těmto obavám jen smála. Věděla totiž, že maminka jim chce říct něco jiného, něco mnohem důležitějšího.
Děti, budete mít sourozence!" řekla maminka vesele a pohladila si bříško . "Co, kde?!" vykřikl Ming zmateně. Maminka s Kotoro se začaly smát.
Uběhlo pár měsíců a přišel čas, kdy se mělo nové miminko narodit. Ming se toho dne nemohl dočkat - konečně nebude nejmladší! Jeho sestra si z něj totiž často dělala legraci. "Tomu nerozumíš, jsi ještě moc malej, víš" říkala mu pokaždé se smíchem.
Konečně přišla ta chvíle a Ming mohl poprvé spatřit svého nového sourozence. "Je to kluk, nebo holka?" zeptal se svého tatínka. "Obojí" řekl tatínek a vzal medvídka za packu.
Ming a jeho sourozenci
"Máme dvojčátka" Minga nikdy nenapadlo, že by se mohlo narodit více dětí. Nikdy ještě nikoho se dvěma miminy neviděl! Co když budou obě brečet?? Co když na něj nebudou mít rodiče čas?
Rozhodl se navštívit svojí kamarádku Lin. Celou zimu jí neviděl. " Jůůů, Mingu!! Tak ráda tě zase vidím!" Vykřikla Lin a běžela medvídka obejmout. Ming jí řekl vše o svých nových sourozencích a o jeho obavách. " Neboj Mingu, všechno bude v pořádku! " chlácholila ho Lin. Jelikož byla zvědavá na Mingovy sourozence, požádala ho, aby se za nimi šli podívat. " Jůů, podívej, ti jsou ale roztomilí!" Lin se nemohla malých medvídků nabažit. Najednou jeden z nich začal plakat. Asi má hlad, řekl si Ming a natáhl se pro malou větvičku bambusu, aby svého sourozence utišil.
Lin ho ale zastavila. " Děti přeci bambusové větvičky nejedí!" řekla a podala uplakaného medvídka mamince. " Vidíš, mají rádi mlíčko!" Ming si připadal hloupý, cožpak on jedl odjakživa bambus?!
Lin viděla, jak medvídek posmutněl, a proto se jej rozhodla rozveselit. " Neboj, brzy budou chroupat i bambus, do té doby se ale můžeme naučit miminkovské bambusové speciality!"
Tento nápad se Mingovi líbil. Chtěl, aby z něj měli rodiče radost a aby jim mohl co nejvíce pomoci.
Lin přinesla velký hrnec a zapálila malý ohýnek.
Táák, rozmixovaný bambus dáme do hrnce a zalijeme ho troškou mlíčka..." začala Mingovi vysvětlovat svůj speciální recept. Když už byla kaše hotová, dala medvídkovi ochutnat. "Mňam! To je ale dobrota!" liboval si Ming . Už se nemohl dočkat, až jí budou moci ochutnat i jeho bráška se sestřičkou.
Ten den přišel brzy. Maminka s tatínkem byli moc šťastní, že jim jejich malý synáček tak pomáhá. Ming se totiž o hladová bříška svých sourozenců uměl postarat jako nikdo jiný! Když děti usnuly, pohladila maminka Minga po hlavičce. " Jsem opravdu ráda, že tě mám. Jsi můj hodný chlapeček!" Ming se k ní přitulil, jak to dělával, když byl ještě malé medvíďátko. Potom oba šťastně usnuli, aby nabrali energii na další náročný den.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář